A Volkswagen Németországban megúszta a büntetéseket

Az Egyesült Államokkal ellentétben Németországban nem kell büntetést fizetnie a Volkswagen német járműgyártó csoportnak, amiért a károsanyag-kibocsátási adatokat meghamisító szoftverrel szerelt fel több mint 10 millió dízelmotort.

A szövetségi közlekedési minisztérium szóvivője, Ingo Strater szerdán Berlinben megerősítette a Stern című hírmagazin értesülését, amely szerint a tárca eltekint a pénzbüntetés kivetésétől. A VW köteles saját költségén megjavítani az érintett motorokat, ezzel helyrehozza hibáját – érvelt Ingo Strater a kormányszóvivői tájékoztatón. Hozzátette, hogy a tárca az arányosság elvét követi és a „vásárlók számára célravezető” megoldásnak tartja, hogy a jogsértő állapot megszüntetésére kötelezik a céget.

Arra a kérdésre, hogy a minisztérium pénzbüntetést is kivethetne-e a VW-re, a szóvivő azt mondta: „két különböző dolog, hogy mi az, ami lehetséges, és mi az, amit teszünk ebben az ügyben”.

A Stern szerint Németországban egy uniós előírás alapján 2009 óta büntetni kellene a kipufogógáz tisztítására szolgáló berendezést kikapcsoló szoftverekkel operáló autógyártókat, de a kormány nem ültette át a nemzeti jogba ezt a szabályt. A VW-t az Egyesült Államokban 15 milliárd dollárra büntették a dízelbotrány miatt.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »