Mégis érvényes az MM-VMDK óbecsei jelöltlistája

A Közigazgatási Bíróság az MM-VMDK javára döntött, megsemmisítve a választási bizottság korábbi döntését, miszerint érvénytelen a „Magyar mozgalom – hogy változtassunk! – Dr. Korhecz Tamás – VMDK” elnevezésű óbecsei önkormányzati jelöltlista.

Döntésével a Közigazgatási Bíróság megsemmisítette az Óbecsei Választási Bizottság fent említett döntését.

Az MM-VMDK szerint a listájuk elleni beadvány készítője “kijárta” Belgrádban, hogy a Köztársasági Választási Bizottság utasítsa az Óbecsei Választási Bizottságot a már kihirdetett lista megsemmisítésére.

A fellebbezésre azért került sor, mert a községi választási bizottság helyt adott annak a kifogásnak, amit Molnár Viktor, a VMSZ községi szervezetének az elnöke nyújtott be, és megsemmisítette a két nappal korábban kihirdetett jelöltlistát.

Marko Božović, az óbecsei választási bizottság elnöke a bizottság döntését azzal indokolta, hogy a VMDK és a Horvátok Demokratikus Közössége koalíció választási listájának a megnevezése a Magyar mozgalom nevének a feltüntetésével valóban megtévesztheti a szavazópolgárokat.

Kitekintő / Vajma.info

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »