802 menekült jut Szlovákiának

Szlovákiának az Európai Unió belügyminisztereinek döntése értelmében 802 menekültet kellene befogadnia. Közülük 190 Olaszország, 612 Görögország területéről érkezne.

„Ez a szám még csökkenhet, Norvégia és Svájc részvételétől függően. Írország is jelezte, hogy önként befogad 4000, Dánia további 1000 menedékkérőt. Nagy-Britannia a közel-keleti menekülttáborokból fogad be szíriai menekülteket” – mondta Andrej Králik, az Európai Bizottság szlovákiai képviselete sajtóosztályának vezetője. Szükség esetén további 54 ezer ember elosztásáról dönthetnek, ebből 656 jutna Szlovákiába. Az Európai Unió minden befogadott menekült után 6000 eurót ad a befogadó államnak. A menekült köteles lesz abban az országban maradni, ahova beosztották. Az adott állam engedélye nélkül nem mehet át másik országba. Az Európai Unió belügyminiszterei kedden döntöttek a bevándorlási kvótákról, Szlovákia ellene szavazott.

Kitekintő / Új Szó

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »