Több turista látogatott Szabadkára és Palicsra

Az év első felében jelentős mértékben nőtt a Szabadkára és Palicsra látogató turisták, illetve a vendégéjszakák száma a szerbiai Köztársasági Statisztikai Intézet (RZS) adatai szerint.

Eszerint több mint 40 ezer turista látogatott Szabadkára és Palicsra az év első hat hónapjában, közülük 15 ezer külföldi látogató volt. Ez Szabadka esetében közel huszonöt százalékos növekedést mutat az előző év azonos időszakához képest, Palics esetében pedig 5,6 százalékos a növekedés.

Ami az éjszakázások számát illeti, Szabadka esetében ezek száma a negyedével nőtt, Palicson azonban enyhe csökkenés tapasztalható, viszont összességében 72 ezer vendégéjszakát töltöttek a két településen a turisták.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy minek köszönhetőek ezek az eredmények, Ivana Anđelković, a szabadkai turisztikai szervezet igazgatója a vásárokon való sikeres részvételt, valamint a sajtó és a bloggerek figyelmét említette.

„Mi valójában évről évre egyre többet dolgozunk a médiakampányunkon, illetve Szabadka és a környék minél jobb bemutatásán, hazai körökben és a régióban is. Elég sokat írt Szabadkáról és Palicsról a hazai sajtó, de nagyon fontos szerepet töltöttek be a külföldi bloggerek is, akik ide látogattak, és lenyűgözte őket az, amit láttak” – magyarázta Anđelković.

Amennyiben Szabadka és Palics turisztikai eredményeit összevetjük az országos adatokkal, jobb teljesítmény tapasztalhatunk. Szerbiába ugyanis az első hat hónapban 12,5 százalékkal több turista érkezett, mint a tavalyi év első felében, az éjszakázások száma pedig 8,6 százalékkal nőtt.

Kitekintő / Vajma.info

Friss hírek

cafebrunchbudapest.com

Egy ínycsiklandó péksütemény (x)

New York lüktető városának gazdag kulináris hagyománya ihletett egy különleges reggeli élményt, amely most Budapest belvárosában is elérhető. Ha egy finom, és különleges falatra vágysz, érdemes ellátogatnod a város egyik kiemelkedő reggeliző helyére, ahol a világhírű New York-i sütemények izgalmas változatai várják a vendégeket.

Read More »