Brazília: a BB elnökét választották az állami olajvállalat élére

Aldemir Bendine, a Banco do Brasil elnöke vette át a korrpuciós botrányok által megtépázott brazil állami olajvállalat vezetését.

Szerdán öt másik vezetővel együtt lemondott a korrupciós botrányba keveredett Petrobras vezérigazgatója, Maria das Garcas Foster. Az állami olajvállalat igazgatótanácsa péntek reggel ülésezett, hogy új vezetőket válasszon a megüresedett pozíciókra. A tíztagú tanács végül a Dilma Rousseff elnök által javasolt Aldemir Bendine-t választotta meg a vállalat vezérigazgatójának, aki 2009 óta töltötte be a legkorábban alapított brazil állami bank, a Banco do Brasil elnöki tisztségét.

A Petrobras körül tavaly szeptemberben robbant ki a legutóbbi korrupciós botrány, mikor a vállalat korábbi, jelenleg börtönbüntetését töltő ügyvezető igazgatója, Paulo Roberto Costa több mint negyven politikust és közalkalmazottat vádolt meg korrupcióban való részvétellel. Costa vallomása szerint a vállalat egy részlege dollármilliókkal vesztegetett meg különböző politikusokat, beleértve a kormányon lévő baloldali Brazil Munkáspárt (PT) néhány tagját. A párt a vádakat visszautasította, és úgy nyilatkozott, kizárólag legális adományokat fogadott el. A korrupciós botrány kivizsgálása és rendezése az egyik legnagyobb kihívás Dilma Rousseff számára, aki újév napján kezdte meg második elnöki ciklusát. 

Gumhert Dóra

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »