Egyenjogúságot a közlekedési lámpáknak!

Érdekes hírt közölt november közepén a spiegel.de. A Németországi Szociáldemokraták (SPD) és a Zöldek (Die Grünen) politikusai Dortmund belvárosában a közlekedési lámpák férfi figuráinak visszaszorítását, és a női kvóta bevezetését követelik.

A Németországi Szociáldemokraták és a Zöldek politikusai szerint minden olyan helyen, ahol a gyalogos közlekedési lámpák meghibásodtak, a férfi figurákat női figurákra kellene cserélni, hogy 50 százalékban ők is jelen legyenek a város közlekedési lámpáin. A politikusok szerint ugyanis ez egyértelműen következik a férfiak és a nők egyenjogúságából.

Az egyenjogúság mellett azonban a politikusok a biztonsággal is érvelnek. Szerintük ugyanis, mivel a női figurák szoknyát „hordanának”, nagyobb lenne a világító felületük, és így feltűnőbbek is lennének, ami pedig biztonságosabb. Arról, hogy a női figurák hordhatnának-e nadrágot vagy lehetnének-e rövid hajúak, a vita során nem esett szó. 

Nem Dortmund lenne az első város, ahol a közlekedési lámpákon a nők is szerephez jutnának. Németország más városaiban, például Brémában, Drezdában vagy Zwickauban már ma is számos női figura ad engedélyt a zebrán való átkelésre. 

Osztrovszky Edina

Felkapott hírek

Friss hírek

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »