Horvátországban újra tárgyalt a MOL

Októberben elmaradtak az egyeztetések, de pénteken ismét tárgyalóasztalhoz ültek a MOL, illetve a horvát kormány képviselői. A felek az ülést követően egyöntetűen elismerték, hogy ami az Ina irányítási jogköreit illeti, továbbra is jelentősek a nézetkülönbségek. Ugyanakkor bíznak abban, hogy a tárgyalások folyamán meg fogják találni a mindenki számára elfogadható megoldást.

A szeptemberi egyeztetéseket követően ugyan elmaradt az októberi forduló, de most újfent tárgyalóasztalhoz ültek egymással a magyar olajtársaság és a horvát kabinet képviselői. A tárgyalás napirendjére ezúttal az Ina irányítási jogkörei kerültek, melyek minden kétséget kizárva a legnehezebb témát jelentik a vitás felek között.

A találkozót követően nyilatkozó horvát főtárgyaló, Ivan Vrdoljak sem tagadta, hogy a komoly nézetkülönbségek továbbra is fennállnak, de Horvátország gazdasági minisztere azt is kiemelte; a rengeteg nyitott kérdés ellenére felelősségteljes hangnemben tárgyaltak a magyar olajtársaság vezetőivel.

A MOL honlapján csak egy nyúlfarknyi közleményben számolt be zágrábi vendégszerepléséről. Utóbbiban Molnár József – a delegáció feje – megerősítette a jelentős véleménykülönbségekről szóló horvát híreket, de maga is úgy vélte, hogy meg fogják találni az Ina számára a lehető legjobb megoldást.

A fentieket leszámítva egyelőre nem túl sok részlet szivárgott ki a horvát fővárosban tartott egyeztetésekről, de az mindenképpen pozitív végkicsengést jelent, hogy a nyilatkozatok alapján a felek a tárgyalások ütemének növelésében meg tudtak egyezni.

Mátraházi Tibor

Mátraházi Tibor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »