Horvátország a bevándorlók helyzetének javítását sürgeti

A horvát külügyminiszter véleménye szerint az Európai Uniónak több segítséget kellene nyújtania a bevándorlóknak és az őket befogadó központoknak- tudósított a Balkan Insight arról a sajtótájékoztatóról, amelyen a miniszter és más nem kormányzati szervek képviselői vettek részt. Véleményük szerint Európa egyre inkább egy erődítményre hasonlít, amely megakadályozza azt, hogy az erőszak és háború elől menekülők az öreg kontinensen befogadásra találjanak. 

Vesna Pusic, külügyminiszter szerint minden EU tagállamnak és csatlakozni kívánó országnak meg kellene állapodni abban, ki hány menekültet fogad be. Meglátásuk szerint a jelenlegi hozzáállás ellentmond azoknak az alapelveknek és értékeknek, amelyeket az integráció a II. világháború befejezése óta követ.

Rendszeresen számolnak be a híradások a Földközi-tengeren áthajózó menekültek százairól, s Olaszország már többször is közös európai fellépést sürgetett, mivel egyre kevésbé képesek megbirkózni a menekültáradattal.

Pákozdi Anita

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »