Bútorok között akartak Olaszországba csempészni szíreket

Bútorok közé rejtve akart Görögországból Olaszországba csempészni négy szír férfit teherautójával az a román férfi, akit az M70-es autóúton fogtak el a rendőrök – közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség honlapján közzétett információ szerint hétfő hajnalban állították meg a rendőrök a román rendszámú kisteherautót, amelyet egy 28 éves román férfi vezetett. Kinyittatták a jármű rakterét, ahol a bútorok között elbújva négy szír férfit találtak.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a két 18, a 29 és a 38 éves férfi nem rendelkezik Magyarországra érvényes tartózkodási engedéllyel.

A román autóvezető azzal védekezett, egy román ismerőse kérte meg arra, hogy négy embert vigyen el Görögországból Olaszországba, a viteldíjat Olaszországban kapta volna meg. Három nappal korábban Athénba utazott, ahol bútorokat pakoltak a teherautójába, később pedig egy másik helyen beszálltak a szírek is.

A román férfit őrizetbe vették és embercsempészés miatt eljárást indítottak ellene. A négy szír férfit a zalai rendőrök Győrbe, az idegenrendészeti szállásra szállították.

MTI

Friss hírek