A tőzsdén már csak a szilvesztert várják

Ez már a szilveszteri vurstli a tőzsdéken, tegnap “lökd meg a kecskét” játszottak a befektetők. A főbb amerikai indexek a nap eleji lecsorgást és téblábolást követően az utolsó két órában ledolgozták a hátrányukat, miután kiderült, hogywashingtoni idő szerint vasárnap este 18:30-kor ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a politikusok, hogy a költségvetési kérdésekben egyeztessenek. Az már most is biztosra vehető, hogy lesz megállapodás a “fiscal cliff” ügyében a december 31-i határidőig; ám még kérdéses, hogy minden függő kérdésre találnak-e megoldást a szereplők.

Ez a hangulat az európai és hazai piaci kereskedést is rányomja ma a bélyegét, ezért a BÉT utolsó kereskedési napja is kellemesen telhet. Figyeljünk viszont arra, hogy a főbb nyugat-európai piacok még jövő héten hétfőn, december 31-én is nyitva tartanak, bár a kereskedés a legtöbb helyen 14:00 órakor véget ér. Szerdán, azaz január 2-án viszont minden fontosabb piac nyitva lesz majd.

Itthon a Magyar Telekom részvényei mutattak erőt tegnap, még kérdéses, hogy tartós lesz-e a talpra állás a távközlési cég részvényeiben. A MOL esetében már harmadik napja tart a felívelés, amivel kitört egy szűkülő háromszög alakzatból; kakaó még mindig van a papírban.

A forint a karácsonyi megbicsaklás után magára talált csütörtökön, a 295 körüli szintekről egészen 290-ig süllyedt az EUR/HUF kurzusa. Ma reggel viszont ismét gyengülésbe kezdett a hazai fizetőeszköz, és 291,7 körül jár az euróval szembeni árfolyama. Délután az amerikai piaci hangulattól függően megint flörtölhet a 290-es támasszal a jegyzés.

Kitekintő / Equilor

Felkapott hírek

Friss hírek

Elítélték Sarkozyt, de nem kell börtönbe vonulnia

A volt köztársasági elnököt azzal vádolták, hogy meg akart vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek azonban nem kell börtönbe vonulnia, egyrészt fellebbezhet az ítélet ellen, másrészt kérheti, hogy háziőrizetben, elektromos karpereccel töltse le büntetését.

Read More »