A tőzsdén már csak a szilvesztert várják

Ez már a szilveszteri vurstli a tőzsdéken, tegnap „lökd meg a kecskét” játszottak a befektetők. A főbb amerikai indexek a nap eleji lecsorgást és téblábolást követően az utolsó két órában ledolgozták a hátrányukat, miután kiderült, hogywashingtoni idő szerint vasárnap este 18:30-kor ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a politikusok, hogy a költségvetési kérdésekben egyeztessenek. Az már most is biztosra vehető, hogy lesz megállapodás a „fiscal cliff” ügyében a december 31-i határidőig; ám még kérdéses, hogy minden függő kérdésre találnak-e megoldást a szereplők.

Ez a hangulat az európai és hazai piaci kereskedést is rányomja ma a bélyegét, ezért a BÉT utolsó kereskedési napja is kellemesen telhet. Figyeljünk viszont arra, hogy a főbb nyugat-európai piacok még jövő héten hétfőn, december 31-én is nyitva tartanak, bár a kereskedés a legtöbb helyen 14:00 órakor véget ér. Szerdán, azaz január 2-án viszont minden fontosabb piac nyitva lesz majd.

Itthon a Magyar Telekom részvényei mutattak erőt tegnap, még kérdéses, hogy tartós lesz-e a talpra állás a távközlési cég részvényeiben. A MOL esetében már harmadik napja tart a felívelés, amivel kitört egy szűkülő háromszög alakzatból; kakaó még mindig van a papírban.

A forint a karácsonyi megbicsaklás után magára talált csütörtökön, a 295 körüli szintekről egészen 290-ig süllyedt az EUR/HUF kurzusa. Ma reggel viszont ismét gyengülésbe kezdett a hazai fizetőeszköz, és 291,7 körül jár az euróval szembeni árfolyama. Délután az amerikai piaci hangulattól függően megint flörtölhet a 290-es támasszal a jegyzés.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »