Elkészült a legzöldebb vállalatok ranglistája

A Newsweek magazin nyilvánosságra hozta a legzöldebb vállalatok listáját, amelyeket a leghitelesebbek közé sorolnak a szakmai listák közül. Az összeállítás során előre meghatározott tényezők alapján rangsorolják a legnagyobb vállalatokat, mint például az ökológiai lábnyom, a „zöld” menedzsment” és az átláthatóság.

A Newsweek október 22-i online számában tették közzé a legzöldebb vállalatok listáit, vagyis a Newsweek Green Rankings-t. A magazin olyan tényezők alapján rangsorolja a világ és Amerika legnagyobb vállalatait, mint az ökológiai lábnyom, a környezetvédelmi „zöld” menedzsment és a jelentések átláthatósága. A szakmai listák között ez az egyik leghitelesebbnek tekintett sorrend. 

A Newsweek az ágazatonként lebontott listákat is elkészítette és közzétette honlapján. Az élelmiszeripari vállalatok között a Coca Cola és a Pepsi, a fogyasztási cikkek kategóriában a Kimberly-Clark, az Estée Lauder, az Avon és a Procter&Gamble, az autóipari vállalatok között a Ford, a Goodyear, a Navistar és a Johnson Controls végzett az élen.

A Newsweek a legkevésbé zöld vállalatok listáját is nyilvánosságra hozta, amelyen a várakozásoknak megfelelően számos energiaipari vállalat helyet kapott. Készítenek olyan listákat is, amelyeken a vállalatok valós teljesítményét hasonlítják össze azzal, hogy mennyire állnak zöld vállalat hírében, vagyis hogy mennyire sikeresen kommunikálják a fenntarthatóságért tett erőfeszítéseiket, avagy mennyivel tesznek kevesebbet érte, mint amennyit állítanak.

Bódi Anna

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »