Újabb szektor gyengélkedik Kínában

Ma zárva tart a frankfurti tőzsde, a német egységet ünneplik az országban. A tegnapi botladozás után ma is gyengébb napra számíthatunk a tőzsdéken, aggodalomra ugyanis minding van ok, a korrekciós hangulatban pedig ezek előkerülhetnek.

Friss adat, hogy a kínai szolgáltatási szektor is gyengélkedik az ipar mellett, a szolgáltatói beszerzési menedzser index 53,7 pontra süllyedt az augusztusi 56,3 pont után. Ez az érték ugyan még az 50 pontos lélektani szint felett van – ami a bővülés illetve visszaesés határa – de egy éves mélypontot jelent.

Egy friss jelentés szerint a spanyol társasági adóbevételek zuhannak, mivel egyre több kis cég dől be, a nagyok pedig igyekeznek külföldön megszerezni, és így leadózni az otthoni gyengélkedés miatt kieső profitjukat. Emellett Spanyolország miniszterelnöke továbbra is ágál egy mentőcsomag ellen, ami tovább fokozza a befektetők bizonytalanságát az országgal szemben. Többek szerint már akár a hétvégén, vagy e hónapban megérkezhet a hivatalos segélykérelem Spanyolország számára, mely utat nyit az EKB kötvényvásárlásai előtt is.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »