Magasabb hiánycélt terveznek Orbánék

A Magyar Nemzet értesülései szerint a kormányzat a jövő évi GDP-arányos hiánycél elengedését fontolgatja, így az 2,2%-ról 2,8%-ra emelkedne. Ez 130-150 milliárd forintnyi lazulást jelentene, amelynek köszönhetően nem kellene további egyensúlyjavító intézkedéseket meghozni.

Mi korábban is pesszimisták voltunk a 2013-as hiánycéllal kapcsolatban; eleve 2,9%-kal számoltunk, ezért a mi várakozásainkat nem rombolja ez a terv. A piac ugyanakkor könnyen kiábrándulhat ennek kapcsán, hiszen a hírek szerint az IMF-fel még történtek egyeztetések. Ráadásul a hiteltárgyalás csúszik, az IMF közgyűlése miatt csak novemberben indulhat újra, ezért a befektetők egyre óvatosabbak a történet kapcsán.

Szintén érdekességet jelent, hogy a piaci folyamatokat a csehek és a lengyelek is kihasználták már a régióban, hiszen eurókötvények kibocsátásával ünnepelték a jegybanki pénznyomdát. Ennek kapcsán kelt lábra az a pletyka, hogy hazánk is kilépne a devizakötvények piacára, azonban a befektetők egyelőre ezt az EU/IMF-megállapodás alternatívájaként értékelnék, ezért nem meglepő módon továbbra is óvatosan nyilatkoznak a témában az illetékesek.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »