Az állami vállalatok segíthetik ki a költségvetést

A lengyel kormány az idei évben már egyszer megemelt átlagos osztalék kifizetési rátát tovább szeretné növelni az állami tulajdonú vállalatoknál annak érdekében, hogy a folyamatban lévő kulcsfontosságú projektjeit biztonságosan tudja finanszírozni. Az 55%-os rátának köszönhetően 2012-ben körülbelül 8,15 milliárd zloty bevétele származott a kormánynak. A bejelentés várhatóan negatívan hat a tőzsdei cégek árfolyamára, így például a KGHM-re is. Az elemzők nettó profit várakozásiakat a napokban visszavághatják. Ráadásul a menedzsment eszközértékesítésekkel, beruházások visszafogásával válaszolhat a kormány lépésére, amit a befektetők eladási hullámmal díjazhatnak.        

Technikai alapon a jelenlegi 132 zlotyis árfolyam 124-es szintek közelébe eshet meglátásunk szerint, ahol az 50 napos mozgóátlag állíthatja meg a lejtmenetet. 

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »