Végleg leállította több állami vállalat privatizációját a Fico-kabinet

Több állami vállalat – még a Radicová-kormány idején megkezdett – privatizációjának végleges leállításáról döntött szerdai ülésén a szlovák kormány.

Az előző kormányzat által beindított magánosítási folyamat, részint hat távfűtő vállalatot, a pozsonyi, nagyszombati, zsolnai, túrócszentmártoni, zólyomi és kassai műveket érintette volna.

A Radicová-kabinet privatizációs terveiben a többi között szerepelt még a Slovak Telekom, a pozsonyi értéktőzsde, valamint több autóbuszközlekedési vállalat állami tulajdonú részvénycsomagjainak teljes vagy részleges eladása is.

A privatizációs folyamatot – átmenetileg – tavaly ősszel, a Radicová-kormány bukását követően állította le az Állami Vagyonalap.

A most hozott döntést a javaslatot beterjesztő szlovák gazdasági tárca „a kormányprogramban lefektetett célok” megvalósításával indokolta.

Kitekintő / mti.hu

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »