Telefonadó: egymásnak estek a szolgáltatók és a kormány

Tart a kommunikációs csata a távközlési szolgáltatók és a kormányzat között a telefonadó kapcsán, tegnap közös közleményben adtak hangot nemtetszésüknek a szolgáltatók. Továbbra sem világos, hogy az eredeti tervektől eltérő verzióban valósul-e meg az új adó vagy valami egészen újat fundálnak ki a szereplők.

Múlt péntekig nem jutottak dűlőre a kérdésben, az idő azonban sürget, hiszen az eredeti tervek szerint júliustól ketyegne a taxaméter a telefonhívásoknál és SMS-eknél a 2 forintos tarifával. A kormányzat részéről 30 milliárd forintos bevétellel kalkulálnak az év hátralevő részében.

A piaci szereplők továbbra is kivárnak a történet kapcsán, ezért a Magyar Telekom árfolyama is szűk sávban oldalazott az elmúlt napokban (eltekintve persze a múlt pénteki szelvényvágástól), felpattanásra azonban továbbra is látunk lehetőséget a kurzusban.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »