Dőlnek a vállalati gyorsjelentések

A tegnapi napon Amerikában, ma reggel pedig Európában indították be a futószalagot a vállalati gyorsjelentések terén. Kezdjük akkor Amerikával, utána pedig a reggel frissen közzétett ING és Daimler jelentéssel folytatjuk.

A Cisco várakozásainknak megfelelően meghaladta a várt számokat a növekvő értékesítések miatt. Tavaly novemberben publikált 21-22 dollár között célárunkat továbbra is fenntartjuk. A második negyedéves profit 2,2 milliárd dollárra ugrott, míg az egy részvényre jutó eredmény 40 cent lett. Az elemzői konszenzusban 1,5 milliárd dollár és 27 cent szerepelt. A vállalat vezetősége 8 centre emelte a negyedévente fizetendő osztalék mértékét (+33%).

A holland biztosító óriás eredményei már hűen tükrözik a szektor 2012-re várt tendenciáit. A negyedik negyedéves nettó profit 1,19 milliárd euró lett a várt 1,89 milliárd helyett. A társaság a görög kötvényeken 133 milliós értékvesztést volt kénytelen elkönyvelni. Az eredmények láttán a vezetés úgy határozott, hogy nem fizet osztalékot idén. A külföldi porondon a transzparencia hiánya és a kötvény leírások miatt nem szívesen szállnánk be biztosítótársaságok részvényeibe.

A mai nap nyertese a Daimler lett, ami továbbra is száguld, mint a Forma 1-es autók a versenypályán. A negyedik negyedéves értékesítések 3%-kal haladták meg a várt értéket, ami első látásra nem egy nagy eredmény. Az üzemi eredmény teljesen egybeesett a konszenzussal, azonban a negyedik negyedéves nettó bevételek 1,79 milliárd euróra emelkedtek a tavalyi 1,14 milliárdról. A menedzsment a számok láttán 2,2 euróra emelte az osztalék mértékét az eddigi 2 euróról, valamint továbbra is kedvező képet festett le a 2012-es értékesítési adatokról. Továbbá a 2011-12-es évre tervezett beruházásra szánt összegeket 17%-kal kívánja növelni.      

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »