Hamarosan jön az ingyenpénz a bankoknak

Amíg a befektetők árgus szemekkel figyelik a jegybankárok döntéseit és sajtótájékoztatóit, addig az európai és amerikai bankok röhögnek a markukba. Ebben a helyzetben ugyanis édes mindegy, hogy mennyi az infláció, hiszen kamatot sem az EKB, sem a BOE nem emel ebben a környezetben. Kamatcsökkentésre ugyan van esély, de vélhetően nem akarják kijátszani ezt az adut a jegybankárok.

Sokkal egyszerűbb begyógyítani a tőzsdei sebeket, ha korlátlan likviditást, azaz ingyen pénzt osztogatnak a pénzügyi szektorban. Február 29-én fesztivál lesz a bankoknál, hiszen ezen a napon juthatnak 1%-on 3 év futamidejű hitelhez korlátlan mennyiségben. Ráadásul ma a BOE is bejelentheti, hogy újabb 50 milliárd font értékben shoppingol a brit kötvénypiacon.

Mindezek fényében már nem kell magyarázat az elmúlt hetek felívelésére, és arra a közönyre, ami a görög vagy éppen portugál híreket övezi. Ebből adódóan úgy érezzük, még van kraft ebben a tőzsdei emelkedésben, pozíciókat a bankszektorban és a technológiai iparágban keresünk továbbra is. Március folyamán azonban számítunk némi lemorzsolódásra a börzéken, főként , mivel a klasszikus „buy the rumor, sell the news” üzemmódot érezzük a piacokon.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Kinek ajánlott a hajbeültetés? (x)

A kopaszodás nem visszafordítható folyamat, így a hajbeültetés bizonyul az egyetlen hatékony megoldásnak a problémára megszüntetésére. Felmerülhet azonban a kérdés, hogy alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a beavatkozásra, illetve hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnünk. 

Read More »