Újabb öngyilkos robbantás Mogadishuban

Legalább tizenhét halott és több tucat sebesült a mérlege a szerdai öngyilkos merényletnek Szomália fővárosában, Mogadishuban – számolt be róla az Al Jazeera hírportál.  Az akcióért az al-Shabaab szélsőséges iszlamista milícia vállalta a felelősséget.

Rendőrségi jelentésekre hivatkozva az országban állomásozó Afrikai Unió békefenntartóinak szóvivője az esettel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az autóját felrobbantó merénylő először tüzet nyitott a kávézó előtt tartózkodókra, a detonációra csak ezt követően került sor.A robbantás helyszínéül szolgáló kávézó azzal a Muna Hotellel szomszédos, amely szomáliai törvényhozók ismert tartózkodási helye a kormányzati negyedben. 2010-ben is történt itt merénylet, akkor harminckét ember vesztette életét, köztük parlamenti képviselők is.

Az al-Shabaab tavalyi Mogadishuból való kivonulását követően tehát tovább folytatja gerilla hadviselését, számos hasonló támadást kivitelezve, a nyugati támogatást élvező kormány, valamint az Afrikai Unió csapatai ellen.

Meleg Veronika

Friss hírek