Fico nem privatizálja a stratégiai vállalatokat

A Smer elnöke szerint amennyiben pártja kormányra kerülne, soha nem egyezne bele a stratégiai vállalatok privatizációjával, helyette megerősítené az állami jelenlétet.

„Nem fogunk beleegyezni semmilyen részvények eladásába, melyeket az állam birtokol. Épp ellenkezőleg, megpróbáljuk erősíteni az állami jelenlétet ezekben a vállalatokban” – jelentette ki Fico, aki szeirnt a jelenlegi kormány érthetetlenül tolerálja a külföldi részvényesek Szlovák Gázművekben való akcióit  – az üzem februárban és márciusban 120 alkalmazottjától válik meg.

„Olyan régiókban szüntetnek meg munkahelyeket, ahol az embereknek nincs lehetősége más állást keresni. További elbocsátásokat is terveznek, 2012-ben 250-300 alkalmazottjától válhat meg a vállalat” – fejtette ki Fico az üzemet 49 százalékban birtokló részvényesek címére. Elmondása szerint a Smer nem tartja erkölcsösnek és a szlovák érdekek ellen irányulónak véli, ha egy cég, amely „évente milliárdokat keres”, emberek százait bocsátja el. Megjegyezte, az SPP három éve 622 millió eurós, két éve pedig 561 millió eurós haszonnal gazdálkodott, tavaly a feltételezések szerint 583 milliós pluszban zárt.

„Miként lehetséges, hogy egy ilyen cég, melyben az államnak többsége van és milliárdos haszna, olyan régiókban foganatosít elbocsátásokat, ahol a munkavállalóknak nincs alternatívája?” – tette fel a kérdést Fico.

Bumm.sk

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »