Bugár: Nem a boszorkányüldözésben kell az élen járni

Bugár Béla szerint a bűnüldöző szervek vizsgálata nem bizonyította, hogy a Nemzeti Vagyonalap vezetőjének, Anna Bubeníková tettei törvényellenesek lettek volna. A KDH miniszterei Anna Bubeníkovával, a Nemzeti Vagyonalap vezetőjével folytatott tárgyalás után úgy döntöttek, a visszahívása mellett szavaznak – jelentette be a párt szóvivője, Matej Kováč.

A Híd nem javasolja Bubeníková visszahívását minisztereinek.

A Híd elnökségének tanácskozását követően tartott sajtótájékoztatón a pártelnök azt is elmondta, hogy amennyiben új tények, bizonyítékok kerülnének elő, a Híd miniszterei megváltoztathatják álláspontjukat. Ha a kompetens szervek alátámasztják a törvénysértés tényét, úgy minisztereiknek nem jelent problémát megszavazni a leváltást. Bugár Béla arra is figyelmeztetett, hogy az állítólagos titkosszolgálati Gorilla-dokumentumokban nem csak valós információk vannak.

Bugár szerint a politikusok dolga nem az, hogy vizsgálatot folytassanak, hanem hogy megteremtsék az olyan ügyek kivizsgálásnak feltételeit, mint amilyen a Gorilla is. „Ezért jött létre a különleges nyomozócsoport a belügyminisztériumban, amit a Híd nagyra értékel. A felelős politikusonak nem kelle a boszorkényüldözésben vetélkedniük, csak hogy újabb szavazatokat szerezzenek meg.”

Paraméter.sk

Friss hírek