Új helyettes államtitkár a román Egészségügyi Minisztériumban

A mai naptól kezdve Andrei Georgescu, a Bukaresti Sürgősségi Egyetemi Kórház sürgősségi ellátási osztályának vezetője tölti be a helyettes államtitkári pozíciót a román egészségügyi tárcában. Georgescu korábban már dolgozott a szaktárcánál, a sürgősségi mentési osztályon – tájékoztat január 11-én a transindex.ro.

Elődje, Raed Arafat tegnap nyújtotta be lemondását, mert álláspontja lényegi kérdésekben különbözött a szaktárca hivatalos álláspontjától az egészségügyi törvénytervezetet illetően – tudósít az erdély.ma.

Arafat, aki egyébként a Rohammentőszolgálat (SMURD) alapítója is, kedvezőtlennek tartja a törvénytervezet azon javaslatát, miszerint a jövőben a magánszféra is biztosíthat sürgősségi ellátást. A volt helyettes államtitkár élő adásban telefonos vitát is folytatott Basescu államfővel, aki a közvélemény félretájékoztatásával és a törvényhozás akadályozásával vádolta őt.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, sajnálja, hogy nem sikerült maradásra bírnia Arafarot, mert kiváló szakembernek tartja. Emellett kiemelte, az új egészségügyi tervezet egyes pontjaival az RMDSZ sem ért egyet – olvasható a párt hivatalos oldalán.

Kovács Barbara

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »