Kampánybuszra szállt a lengyel miniszterelnök

Donald Tusk lengyel miniszterelnök hétfőn saját buszával érkezett Toruńba. Az elkövetkezendő hetekben egész Lengyelországot bejárja a kormányfő.

Lengyelország körüli útját a varsói metróban kezdte a miniszterelnök, hogy aztán a külön kampányra felszerelt autóbuszába átszállva kezdje meg többhetes utazását a választások előtt – számolt be a lengyel Gazeta Wyborcza. 

„Speciális autóbusszal fogunk utazni, három héten keresztül – ennyi idő van még a választásokig – igyekszem minden nap több helyet is bejárni”, nyilatkozta Tusk a varsói indulást megelőzően.

A kormányfő Toruńban kezdte a kampányt, s még aznap meglátogatott több lengyel várost is. A helyszínek többségén rengeteg panaszkodást hallgatott végig, a munkanélküliségről, magas adókról, alacsony nyugdíjról.

„Minél őszintébb egy beszélgetés, annál több kölcsönös türelmet követel. Akinek nincs ideje meghallgatni az emberek panaszait, az vonuljon vissza a politikától” – válaszolta Tusk arra a kérdésre, hogy nehéz-e a választókkal kommunikálni. „Tisztában vagyok vele, hogy a következő helyszíneken is fogok találkozni elégedetlen emberekkel. Ilyen a munkám, nem fogok megsértődni” – tette hozzá a miniszterelnök.

A kampánynak nagy jelentősége van, a választások pedig eldönthetik Lengyelország és a lengyelek jövőjét. Hatalmas tétje van a választásoknak – mondta Tusk.

„Jól felkészültem az autóbuszban a Varsóval való állandó kapcsolattártásra és kommunikációra. Szinte minden nap Varsóban fogunk kezdeni, a hivatalos ülésekkel”, mondta a miniszterelnök. Donald Tusk hozzátette: az utazásra gyakran elviszi egy-egy miniszterét is. Hétfőn a kormányfő Elżbieta Bieńkowska regionális fejlesztési miniszterrel utazott.

Ackermann Sándor

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »