Devizahitelek: visszatáncol az Orbán-kormány?

Fokozatosan finomodik a kormány javaslata a devizahitelek fix árfolyamon történő átváltásával kapcsolatban. Az új fejlemények szerint csak azok lennének jogosultak a fix árfolyamon (CHFHUF 180, EURHUF 250) történő törlesztésre, akik még a 180 forintos CHFHUF vagy 250 forintos EURHUF árfolyam alatt vették fel a devizahitelüket. A módosítás mindazonáltal nem jelent túl nagy fellélegzést a bankoknak, miután a devizahitelek jelentős hányadát még a 180-as árfolyam alatt vették fel és csupán 2008 után emelkedett tartósan 180 felé a CHFHUF kereszt. További részletek az elkövetkezendő napokban láthatnak napvilágot, a tervek szerint a javaslatot a jövő héten hagyja jóvá a parlament.

Eközben a forint az euróval szemben 288 forint felé emelkedett és az 1 éves csúcsát ostromolja a kormány bejelentése után. A kötvénypiacon is általános hozamemelkedés figyelhető meg, ami drágítja az államháztartás refinanszírozhatóságát.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply