Fontos döntés: ezt várják a frankhitelesek

A mai napon 9:30-kor tartja a svájci jegybank a kamatdöntő ülését, ahol a piaci szereplők az alapkamat szinten maradását várják: a 3 hónapos LIBOR kamatlábat továbbra is 0.0% közelében szeretné látni. Emellett fókuszban lesz az inflációs jelentés, a GDP növekedési előrejelzés és a közelmúltban megszabott 1.2000 EURCHF árfolyamcél, melyet eddig sikeresen megvédett a központi bank.

A meghatározóbb piaci szereplők, spekulánsok feltehetően egy nagyobb piaci pánik esetén próbálnának meg ismét a svájci frank erősödésére fogadni, bár a jegybank “korlátlan likviditással” valóban képes lehet megvédeni az 1.2000 EURCHF minimális árfolyamküszöböt – a kérdés csak az, hogy milyen áron. Amennyiben alacsonyabb lesz az inflációs pálya a vártnál, úgy további tér nyílhat az alpesi deviza további gyengítésére és a piaci likviditás fokozására, a gazdaság (export) felpörgetésének érdekében.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

Meglepetést okozott a francia előválasztás

Valérie Pécresse, a Párizs körüli Ile-de-France régió elnöke és Eric Ciotti dél-franciaországi képviselő jutott tovább csütörtökön a francia jobbközép Köztársaságiak (LR) államfőjelölt-választó szavazásának második fordulójába; előbbi a párt liberálisabb szárnyához, míg az utóbbi a legjobboldalibb, bevándorlásellenes szárnyához tartozik.

Read More »

Leave a Reply