Első olvasatban átment a költségvetés

A tegnapi napon megvitatta és elfogadta a kormány a 2012-es költségvetési törvény első olvasatát. Emellett a kormány továbbra is ragaszkodik a 2.5%-os GDP arányos költségvetési hiánycélhoz, valamint a gazdasági növekedés dinamikáját az EU átlag felé kívánják emelni, hogy védettebb legyen hazánk a külső (adósság)válságokkal szemben.

Mindazonáltal a hiánycél tartása érdekében újabb megszorításra lehet szükség a vártnál lassabb GDP növekedésünk miatt, a fiskális szigor pedig gazdasági növekedés visszafogó hatású.

Kockázatot jelent ezenkívül még a magyar export rendkívül magas hozzájárulása a hazai GDP-hez, így a külpiacoktól való függés és az árfolyamkockázat nagyon erős, amire nem tud hatni a magyar kormány. Kissé tehát optimistának tűnnek a számok, így további feszültségekre számítunk a közeljövőben.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »