Jobbikos EP-iroda Háromszéken?

Csak úgy képviselhetjük hitelesen az elcsatolt területeken élő magyarok ügyét, folytathatunk felelős politizálást, ha a helyszínen is tájékozódva, pontosan ismerjük problémáikat – fejtette ki tegnap Szávay István jobbikos országgyűlési képviselő, aki tíznapos romániai útja egyik állomásaként érkezett Sepsiszentgyörgyre.

A magyar állam nemzetpolitikájáról mindent elmond az, ahogyan a külügy a hét eleji kolozsvári történésekhez viszonyult (a magyar nyelvű Kolozsvár táblával fényképezkedő magyar állampolgárok rendőrségi meghurcolására utalt), a konzulátus segített, de a minisztérium nem tiltakozott az állampolgárait ért sérelem miatt, egyfajta cinkosságot vállaltak a román hatóságokkal – fejtette ki. Véleménye szerint a magyar állampolgárság megadásán kívül semmi érdemleges nem történt a nemzetpolitikai fordulat kapcsán. A jobbikos képviselő szerint e sorba illeszkedik, hogy a kétharmados fideszes többség elutasította pártja javaslatát, és nem került be a magyar alkotmányba, hogy Magyar­ország támogatja a határon túli magyarok önrendelkezési törekvéseit. Szóvá tette azt is, az uniós elnökséget nem használták fel arra, hogy megjelenítsék az autonómia ügyét.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a magyar kormánynak az adott országban élő magyar közösség ügyét a jó szomszédi viszonynál előbb valóként kellene kezelnie, és kifejtette, a Jobbik minden szervezettel hajlandó együttműködni konkrét ügyek mentén, de ideológiai szempontból az MPP áll közelebb hozzájuk, és elismeréssel beszélt az SZNT autonómiaharcáról. Megemlítette, a szatmári és a marosvásárhelyi jobbikos EP-iroda megnyitása után fontolgatják még egy iroda létrehozatalát, megtörténhet, hogy az Sepsiszentgyörgyön kap helyet.

Háromszék.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »