Mégsem dobják ki a Molt Horvátországból?

Davor Stern, az INA felügyelőbizottságának elnöke a hétvégén egy horvát lapnak adott interjújában arról beszélt, hogy a horvát kormány és a MOL közötti megállapodás soha nem volt vitatott a horvát fél számára. Mindezen nyilatkozat cáfolja azokat a korábbi lapértesüléseket, amely szerint a zágrábi kabinet megpróbálná felülvizsgálni a részvényesi megállapodást. Olyan hírekről is beszámoltak horvát lapok, amely szerint a kormány szerette volna elérni, hogy a MOL nagyobb tőkebefektetéseket hajtson végre a horvátországi cégében.

Stern mostani békülékenyebb hangnemét mindenképpen pozitívan értékeljük, ugyanis részben azt vallotta be, hogy a MOL tulajdonosi joga nem sérülhet Horvátországban. Bár a novemberi horvát parlamenti választásokig még bizonyosan nem lehet kizárni egy újabb csörte lehetőségét, ugyanakkor a későbbiekre tekintettel úgy látjuk, hogy enyhülni fog a mostani nyomás a MOL-INA ügyben, amit pozitívan fognak értékelni a befektetők a hazai olajcég kapcsán. Stern hétvégi nyilatkozatából még annyi kiemelendő, hogy a felügyelőbizottsági elnök szerint az INA belső irányításának bizonyos szabályait viszont újra kell gondolni.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »