Romániába látogatott az izraeli kormányfő

Romániába látogatott tegnap Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, ahol Emil Boc román kormányfővel találkozott – tudosít a Hotnews.

A találkozón a palesztin államiság kérdése mellett olyan témák is felmerültek, melyek a két ország együttműködését segítenék elő, elsősorban a mezőgazdaság, az energetika, az infrastuktúra-fejlesztés, a honvédelem és a turizmus területén. Emil Boc elmondta, a Közel-Keleten zajló folyamatokkal kapcsolatos véleménycsere keretében biztosította Izrael kormányfőjét Románia további támogatásáról, hangsúlyozva a valós és szilárd békéhez csak a felek közti tárgyalások és nem az egyoldalú megoldások vezetnek. A gazdasági együttműködésekre való tekintettel, további egyeztetésekre kerül majd sor egy kormányközi találkozó keretén belül, még idén novemberben.

Egyes vélemények szerint Izrael fő célja a szeptemberi ENSZ-szavazásig egy “kritikus tömeget” állítani maga mellé  a palesztin államiság kérdésében. Romániából a Netanjahu vezette delegáció Bulgáriába látogat, majd az izraeli sajtó szerint Magyarország és Lengyelország is tervbe van véve, írja a Mediafax. A találkozó jelentőségét növeli, hogy húsz év után ez az első alkalom amikor izraeli kormányfő járt Romániában.

Faludi Orsolya

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »