Hatodára faragják a segélyeket

A munka- és családügyi, valamint a népjóléti minisztérium által folyósított 54 szociális segélyt a jövőben kilenc típusú juttatásra sűrítik Romániában – nyilatkozta hétfőn  Nicolae Ivăşchescu államtitkár, aki szerint mindenki azt szeretné, hogy a törvény ,,egységes, összefüggő legyen, és azokat célozza meg, akiknek valóban szükségük van a segítségre”.

Az államtitkár a szakszervezetek képviselőivel folytatott megbeszélés után elmondta: a szociális védelemről szóló törvénytervezetbe beiktatták a civil szervezetektől és a szakszervezetektől érkező javaslatok egy részét.

Csütörtökön újabb közvitát szerveznek a tervezetről, és bemutatják azt a kilenc szociális segélyt, amely a sűrítés nyomán marad, ezeket már 2012. január 1-jétől alkalmazhatják. A rendszer átláthatóbbá válik, a feltételek pedig egyre szigorodnak: már eddig is közel 60 százalékkal csökkent a fűtéstámogatásban, és mintegy 20 százalékkal a szociális segélyben részesülők száma. A szakszervezetek 47 módosító javaslatot nyújtottak be a törvénytervezethez.

Kitekintő / Háromszék.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »