A románok 85 százaléka tévéfüggő

Romániában a televízió a legnépszerűbb kommunikációs médium, az állampolgárok 85 százaléka minden nap vagy szinte minden nap néz tévét – derül ki egy európai uniós tanulmányból, amely a tagországok médiafogyasztási szokásait méri fel.

A többi médium kevésbé népszerű, mint az uniós tagállamok többségében. Romániában a lakosság 32 százaléka naponta hallgat rádiót (24 százalékkal kevesebb, mint az európai átlag), 16 százalék naponta olvas nyomtatott sajtót (16 százalékkal kevesebb, mint az európai átlag), 30 százalék pedig naponta használja az internetet (15 százalékkal kevesebb, mint az európai átlag).

A tanulmány rámutat, hogy Románia lakosságának csak 25 százaléka tartja magát jól informáltnak az európai ügyeket illetően. Az európai politikával kapcsolatos információkat 81 százalékuk a televízióból, 8 százalékuk pedig az internetről szerzi be.

A televízió az Európai Unióban is első helyen áll a kommunikációs médiumok között. A lakosság átlag 61 százaléka használja elsődleges információs forrásként – írja a Manna.ro.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »