Bénázik az egészségbiztosító pénztár

10-15 családorvos tiltakozott péntek reggel Bukarestben a Fővárosi Egészségbiztosítási Pénztár székhelye előtt. Azt kifogásolták, hogy a pénztár felszólította őket arra, mutassák fel egyes betegeik biztosításának bizonylatát, ezzel megerősítve, hogy azok valóban rendelkeznek egészségügyi biztosítással.

Az orvosok azt állítják, hogy nem csak törvénytelen ilyet kérni, hanem ráadásul telefonon értesítették őket – ami szintén szakszerűtlen –, ezen felül pedig a megadott határidő is felháborítóan rövid volt: csütörtök 16:00, vagy péntek 9:00 óra.

A Családorvosok Munkáltatói Szövetségének elnöke, dr. Doina Mihăilă azt nyilatkozta: a pénztár nem indokolta meg kérését, de valószínű, hogy az Egészségbiztosítási Pénztárat éppen ellenőrző Állami Számvevőszéknek van szüksége az okmányokra.

Dr. Doina Mihăilă szerint nem törvényes, hogy a családorvos bizonyítsa, páciense biztosított-e vagy sem, ezt az információt maga a pénztár kell frissítse havonta a munkáltatóktól kapott iratok alapján.

Manna.ro

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »