Hazamegy Kaddhafi ukrán ápolónője

A líbiai államfő ukrán állampolgárságú ápolónője úgy döntött, hogy hazatér Ukrajnába. Az ápoló ezt telefonon közölte lányával.

Tetyana Kolotnicka a Segodnya lapnak úgy nyilatkozott, hogy édesanyjával, Galinával csütörtökön sikerült telefonon beszélnie. Kaddhafi ápolónője nem árulta el, hogy pontosan hol tartózkodik, sem azt, hogy az elnök közelében van-e. Azt sem közölte, hogy pontosan mikor indul haza. Csupán arról számolt be, hogy Tripoliban van, és egészen közelről hallja a lövöldözést, és az utcai harcok zaját. Lánya szerint az asszony hangja teljesen nyugodtnak tűnt.

Tetyana elmondta, hogy édesanyja 9 éve utazott ki Líbiába, ahol először egy kórházban dolgozott, majd beválasztották az elnöki palotában dolgozó egészségügyi személyzet tagjai közé. Tudomása szerint Kaddhafi környezetében több ukrán ápolónő is dolgozik, és gyakorlatilag a teljes orvosi-ápolói csapat külföldiekből áll, mert az elnök valamiért nem bízik a líbiaiakban.

Arról, hogy Kaddhafi egy ukrán ápolónő gondoskodását élvezi, először a Wikileaks számolt be Gene Kretz, az Egyesült Államok líbiai nagykövetére hivatkozva, aki azt is tudni vélte, hogy az elnök és ápolója között románc is kialakult

Kárpátinfo

Friss hírek