Bevásárolta magát az RFV-be az Erste

5,68%-os tulajdonossá vált az Erste az RFV-ben, jelentette be a társaság. Ebben a történetben véleményünk szerint az Erste nem végső tulajdonosként szerepel, hanem csupán finanszírozóként vesz részt. A hazai tőkepiac sajátossága ugyanis, hogy a határidős részvénypiac likviditása alacsony, amely űrt a legtöbb esetben a befektetési szolgáltatók töltik ki azzal, hogy biztosítják a befektetőknek a tranzakciókhoz szükséges részvényszámot.

Az Erste korábban több társaságban (pl. Econet, Synergon) is hasonló szereplőként lépett fel, de más befektetési szolgáltatóknál is (pl. OTP és MKB – Econet) a napi rutin része az időszakos részesedésszerzés.

Az RFV kapcsán továbbra is az mozgatja a fantáziáját, hogy az igazgatóságba újonnan érkező kvartett – amely egy magyar, egy lengyel, egy amerikai és egy német tagból áll – mennyiben determinálja az RFV terjeszkedési terveit.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »