Állampolgársági call-centert indítottak

Január végéig közel 17–18 000 érdeklődő kereste fel az egyszerűsített honosításról tájékoztató irodákat, jelentette be az Erdélyi Magyra Nemzeti Tanács (EMNT) tegnapi  sajtóértekezletén Gergely Balázs, a Demokrácia Központok hálózatának igazgatója – írja  Manna.ro.

A már 26 településen segítséget nyújtó irodákon kívül, a tudakozóközpont is megkezdte munkáját, ami a 0264 308 208-as telefonszámon hívható, hétköznapokon reggel nyolc és este nyolc között. A tíz napja működő szolgáltatás célja, hogy tájékoztassa az érdeklődőket, és fogadási időpontokat biztosítson a területi irodákhoz.

A Demokrácia Központok munkatársai kimennek olyan félreeső településekre is, ahol gondot okoz a legközelebbi irodához való beutazás. A sajtótájékoztatón kiemelték, a Demokrácia Központok munkáját komoly mértékben sehol nem akadályozták, országszerte rendben zajlik az ügyintézés.

Szilágyi Mátyás kolozsvári főkonzul tájékoztatása szerint a csíkszeredai, kolozsvári és szabadkai külképviseleteken a legnagyobb az érdeklődés az egyszerűsített honosítás iránt.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek