Emléklap a székelykapu-állítóknak

A Magyarok Világszövetsége felhívására a tavaly augusztusban tartott I. Székely-Magyar Világtalálkozóra Szegeden, Vértó mellett a korábbi években emelt Magyar Életfa-, illetve Székely Himnusz-emlékművekhez vezető domboldalon nyolc székely kaput állítottak fel – ötöt a székely székek, hármat pedig társadalmi összefogással.

Háromszék 4,40 méter széles és galambdúc nélkül 3,70 méter magas kapuja kézdivásárhelyi magánvállalkozók anyagi támogatásával másfél hét alatt készült el Gelencén Both László műhelyében.

Patrubány MikŹlós, a Magyarok Világszövetségének elnöke tegnap délelőtt Hargita megyében, délután pedig a kézdivásárhelyi Art Galeryben díszes, egyedi emléklap átadásával fejezte ki köszönetét Kézdiszék és Bardocszék székely közösségeinek, hogy vállalták Szegeden a székelykapu-sor felállítását.

EmŹléklapot kapott Haszmann Pál, Haszmann József, Zakariás Attila, Nagy József, Hegedüs Ferenc, dr. Mucsi Mihály, Nagy Lajos, István Zoltán és Keresztes István.

Kitekintő / Háromszék.ro

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »