Az OPEC csökkentette a 2019-re vonatkozó olajkeresleti prognózisát

A szervezeten kívüli olajtermelők növekvő termelésére hivatkozva az OPEC csökkentette hétfőn saját jövő évi exportja iránti globális keresletre vonatkozó előrejelzését.

Havi rendszeres jelentésében a kőolaj-exportáló országok szervezete jelezte, hogy 2019-ben napi 32,05 millió hordós keresletre számít a kartell tagjai által termelt olaj iránt. Előrejelzését ezzel napi 130 ezer hordóval csökkentette az előző havihoz képest.

Az OPEC júliusban napi 32,32 millió hordó olajat termelt, napi 320 ezer hordóval többet a júniusinál, mégpedig annak ellenére, hogy a szervezet legnagyobb termelője, Szaúd-Arábia a túlkínálat elkerülése végett csökkentette saját termelését.

Szaúd-Arábia annak dacára csökkentette termelését, hogy június végén az OPEC a kartellen kívüli szövetségeseivel nagyjából napi egymillió hordós emelésről állapodott meg júliustól az olajár túlzott emelkedésének az elkerülése végett.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »