Új versenyző szállt ringbe az amerikai médiaóriásért

Az amerikai Comcast kábelszolgáltató óriás szerdán bejelentette: versenybe száll a Disneyvel a Fox médiabirodalom szórakoztató részlegének felvásárlásáért.

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb telekommunikációs és kábelszolgáltatója szerdán a kora esti órákban jelentette be, hogy 65 milliárd dollárt ajánl a Rupert Murdoch tulajdonában lévő Twenty-First Century Fox cégért, amely a Fox-birodalom szórakoztatóipari vállalata. A Fox-média többi része, a Fox hírcsatorna, az üzleti csatorna, és a sporttal foglalkozó tévécsatorna nincs benne a csomagban. A 65 milliárdos összeg – a Comcast közlése szerint – 20 százalékkal több, mint amit a Disney ajánlott meg.

A The Wall Street Journal című lap információi szerint ilyen óriási összegű ajánlatra még a Wall Streeten sem számítottak, s ez azt jelzi, hogy a Comcast eltökélt a felvásárlásban. Brian Roberts, a Comcast vezérigazgatója mindenesetre bizakodóan nyilatkozott: az AT&T bírósági győzelme után arra számít, hogy a Comcast is szabad utat kap az ügylethez.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Egy washingtoni szövetségi bíró szabad utat adott kedden a szintén telekommunikációs AT&T-nek ahhoz, hogy 85 milliárd dollárért felvásárolhassa a Time-Warnert.

Elemzők emlékeztetnek arra: e felvásárlások olyan időszakban történnek, amikor nagy kábelszolgáltatók igyekeznek minél több tartalom-előállító céget is magukénak tudni, hogy esélyesebben szállhassanak versenybe az olyan vállalkozásokkal, mint például az Amazon, vagy a Netflix, amelyek már önálló tartalom-előállítással is foglalkoznak.

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »