Japán újabb szankciókkal bünteti Észak-Koreát

Tovább szigorította Japán a Phenjant sújtó gazdasági büntetőintézkedéseit, amikor újabb észak-koreai vállalatok vagyonának befagyasztását jelentette be pénteken a japán külügyminisztérium.

Az intézkedés 19, a pénzügy, a bányászat és a közlekedés területén tevékenykedő vállalatot érint. A szóban forgó cégekkel szemben az Egyesült Államok már korábban bevezetett szankciókat.

A tokiói külügyminisztérium hangsúlyozta: Japánnak a szankciók melletti elkötelezettségét mutatja, hogy ilyen egyoldalú lépést tesz még az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése előtt, amelyen az észak-koreai helyzetet vitatják meg pénteken New Yorkban. A japán kormányszóvivő elmondta: a legutóbbi, november végén végrehajtott észak-koreai rakétakísérletre válaszul döntöttek az újabb büntetőintézkedésekről.

Japán az Észak-Koreára nehezedő nyomás fokozásával azt akarja elérni, hogy Phenjan engedje haza azokat a japán állampolgárokat, akiket még az 1970-es és 1980-as években rabolt el, illetve hogy hagyjon fel atomfegyver- és rakétafejlesztési programjával.

Korábban írtuk:

Forrás: MTI/AP/dpa

Felkapott hírek

Friss hírek

syria

Elindultak Dúmába az OPCW szakértői

Az OPCW küldöttsége több nap késéssel kezdheti meg helyszíni vizsgálatát a kelet-gútai városban, ahol a nyugati országok szerint a szíriai kormányerők április 7-én vegyi fegyvert vetettek be. A Bassár el-Aszad elnök vezette kormány és Oroszország visszautasítja a vegyifegyver-támadásról szóló állításokat.

Read More »