Elektromos furgonokat dob piacra a Mercedes

Jövőre megjelennek az első elektromos furgonok a Mercedes-Benz haszongépjármű kínálatában – jelentette be hétfőn az autógyár Berlinben.

Az első eVito elektromos furgon 2018-ban kerül kereskedelmi forgalomba, 2019-ben pedig a Sprinter elektromos verziója követi.

„Meg vagyunk győződve róla, hogy nagy szükség lesz furgonjaink elektromos változataira elsősorban a belvárosi felhasználási területeken” – jelentette ki Volker Mornhinweg, a Mercedes-Benz kis-haszongépjármű részlegének az igazgatója.

Elmondta, hogy a haszongépjárművek esetében a Mercedes már a tervezési fázisban nagy hangsúlyt helyez a szállítójármű flottát üzemeltető vállalatok egyedi igényeinek a kielégítésére, a meglévő rakodási infrastruktúrától kezdve a járművek hálózatra kapcsolásán keresztül egészen a finanszírozási kondíciókig. A Mercedes emellett képzési programot is indít majd az elektromos járműflottáknál alkalmazott sofőrök számára.

Kapcsolódó cikkünk: Öt éven belül elektromos vagy hibrid verzió is lesz minden Mercedes-Benz modellből

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »