Nem szárnyalnak az amerikai légitársaságok pénzügyi eredményei

Romló pénzügyi eredményekről számoltak be az Egyesült Államok legnagyobb hálózatos légitársaságai a harmadik negyedévi üzleti jelentéseikben.

Az American Airlines honlapján közölt adatok szerint a társaság a harmadik negyedévben 2,7 százalékkal 10,8 milliárd dollárra növelte árbevételét, kiadásaik 5,3 százalékkal 9,6 milliárd dollárra növekedtek. Az üzemi eredmény 14 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól és 1,2 milliárd dollárt tett ki, az adózott eredmény pedig 624 millió dollárt lett, 15 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

A január-szeptemberi időszak eredményeiben is hasonló folyamatok figyelhetőek meg: a 21,9 milliárdos árbevétel ugyan 4 százalékkal meghaladja a tavalyit, de a 3,3 milliárdos üzemi eredmény 25, az 1,6 milliárdos adózott eredmény pedig 30 százalékkal kevesebb, mint 2016 ugyanezen időszakában.

A Delta Air Lines a harmadik negyedévben 6 százalékkal 11 milliárdra növelte bevételét, a kiadások 8 százalékkal 9,2 milliárdra emelkedtek. Az üzemi eredmény ebben az időszakban 1,8 milliárd dollárt tett ki, 7 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban, az adózott eredmény pedig 1,1 milliárd dollár volt, 6 százalékkal kevesebb, mint tavaly ugyanilyenkor.

Az év eddigi részében a Delta is ugyanazt a trendet követi, mint az American Airlines: a bevétel 3 százalékkal 31 milliárdra emelkedett, de az üzemi eredmény 4,9 milliárdos szintje 17 százalékkal, a 3 milliárdos adózott eredmény pedig 20 százalékkal kisebb, mint az előző év azonos időszakában.

United Airlines bevételei is csökkentek a harmadik negyedévben: 0,4 százalékkal 9,8 milliárd dollárra, a kiadások eközben 6 százalékkal 8,7 milliárdra emelkedtek, az adózott eredmény 32 százalékos csökkenéssel 1 milliárd dollárt tett ki, míg az adózott eredmény 34 százalékkal 637 millió dollárra csökkent.

A január-szeptemberi időszakban a United 0,2 százalékkal 28,2 milliárdra növelte árbevételét, az üzemi eredmény 16 százalékkal 2,7 milliárdra, az adózott eredmény pedig ugyanekkora mértékben 1,5 milliárd dollárra csökkent.

Korábban írtuk: Az amerikaiak repültek legtöbbet tavaly

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Brüsszel, 2017. december 8.
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke fogadja Theresa May brit miniszterelnököt a bizottság brüsszeli székházában 2017. december 8-án. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Másfél év telt el és a neheze még hátravan: itt tart most a Brexit

London várakozásához képest kéthónapos késéssel, de megszületett a brit kormány által várva várt döntés: az Európai Unió pénteki csúcstalálkozóján az unióban maradó tagállamok állam- és kormányfői úgy döntöttek, hogy el lehet kezdeni a brit EU-tagság megszűnéséről folyó tárgyalássorozat második szakaszát, amelynek elsődleges célja a Brexit utáni kapcsolatrendszer kialakítása.

Read More »