Hat év után újra nyereséges lett az Aston Martin

Az Aston Martin sportautógyártó szerdán bejelentette, hogy először zárt nyereséggel negyedévet az elmúlt hat évben. A jórészt kuvaiti és olasz magánbefektetők tulajdonában lévő cég közölte, hogy adózás előtti nyeresége 5,9 millió font volt, miközben a bevétele több mint a duplájára emelkedett, 188 millió fontot tett ki.

Az Aston Martin közleménye hangsúlyozta, hogy a jelentős bevételnövekedést és a negyedéves nyereséget elsősorban az új DB11 modellje iránti élénk keresletnek köszönheti. A cég tavaly 3687 autót adott el, idén az értékesítést több mint 30 százalékkal tervezik növelni. Andy Palmer, az Aston Martin vezérigazgatója februárban a torontói nemzetközi autóvásáron azt mondta, hogy cége több új modell megjelenésével tervezi növelni bevételeit.

Aston Martin DB11

Aston Martin DB11

Az Aston Martin hatalmas pénzeket költ új modelleinek kifejlesztésére, egyebek között 2019 végére jelenik meg a cég első SUV modellje és a Forma-1 ihlette AM-RB 001 típus, aminek az ára felszereltségtől függően átlagosan mintegy 3 millió dollár lesz.

A legnagyobb darabszámban készülő autó majd a DBX SUV lesz, ebből évi 4-5 ezret készítenek majd – mondta az Aston Martin vezérigazgatója.

Az Aston Martin éppen két éve döntött arról, hogy a dél-walesi St. Athanben építi meg második gyárát, ahol ezzel 750 új munkahelyet teremt – a walesi gyárban a DBX modellt gyártják majd 2019-től.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »