Mostantól a PSA francia gyárában készülnek a japán Aisin automata váltói

A PSA Group megkezdi a Toyota érdekeltségi körébe tartozó Aisin autóipari beszállító vállalat automata sebességváltó blokkjainak gyártását egyik franciaországi üzemében – értesült a Reuters hírügynökség a PSA belső köreiből.

Az üzletet az Opel megvásárlásából eredő méretgazdaságossági előnyök tették lehetővé a PSA számára. A PSA jelenleg hat- és nyolcfokozatú, Japánban és Kínában gyártott automata sebességváltókat vásárol az Aisintől Peugeot, Citroen és DS márkájú modelljei számára – jelenleg minden ötödik PSA modell Aisin automata sebességváltóval van felszerelve.

A hatfokozatú automata sebességváltó egységek franciaországi gyártása árfolyam-ingadozásoktól mentesen biztosítja majd a PSA számára a folyamatos alkatrész ellátást, az Aisin pedig megvetheti a lábát az európai kontinensen.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Kép forrása: DPA

Merkel és Macron felrázhatja Európát

A német kancellár és a francia államfő az uniós vezetők értekezletei után rendszerint külön-külön tájékoztatja a sajtót. A közös fellépés annak felmutatását szolgálta, hogy az uniós integráció motorjaként számon tartott német-francia együttműködés ismét intenzív.

Read More »