Emelik és véglegesítik a kínai csövekre kivetett védővámot

Az Európai Bizottság végleges dömpingellenes vámot vetett ki a vasból vagy acélból készült varrat nélküli csövek kínai behozatalára annak érdekében, hogy az európai acélipart megvédje az esetleges túlkapacitástól – közölte az uniós bizottság sajtószolgálata pénteken.

Mint közölték: vizsgálatok megerősítették, hogy kínai varrat nélküli acélcsöveket dömpingáron értékesítettek Európában, ezért az Európai Bizottság a Kínából származó új típusú acéltermékekre vonatkozóan kibővített dömpingellenes intézkedéseket dolgozott ki.

A pénteken életbe léptetett végleges intézkedés értelmében a kínai acéltermékek az unió területére való behozatala esetén a rájuk vonatkozó vámok 29,2 százalékról 54,9 százalékra emelkednek.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A közlemény szerint az Európai Unió nagy számban vezet be kereskedelmi védelmi intézkedést az acéltermékek tisztességtelen behozatalára vonatkozóan. A pénteken bevezetett dömpingellenes vámok többek között a hidegen hengerelt lapos acél és más hidegen hengerelt rozsdamentes acéltermékeket érinti – közölte a bizottság.

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek