Moszkva már áramot is ad az ukrán szakadár területeknek

Moszkva biztosítja majd a luhanszki szakadár terület áramellátását, miután Kijev fizetési elmaradásra hivatkozva leállította az odairányuló villamosenergia-szállítást – jelentette be Borisz Grizlov, Oroszországnak a kelet-ukrajnai válság rendezéséről egyeztető összekötő csoportban ülő képviselője az Interfax hírügynökség keddi jelentése szerint.

Grizlov elmondta: az orosz kormány úgy döntött, hogy humanitárius támogatás keretében látja el villanyárammal az önhatalmúlag kikiáltott köztársaságot. A politikus szerint a politikailag motivált és a minszki megállapodásokkal abszolút ellentétes ukrán lépés azon döntések sorozatába illeszkedik, amelyek gyakorlatilag elszakítják a Donyec-medence egyes területeit Ukrajnától.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Stratégiát váltott Putyin, gyakorlatilag újabb két tartományt bukott Ukrajna

Egyre csak fogy Ukrajna területe, dollármilliárdokat bukik az ország

Ha az EU-n múlik, Ukrajna területe csak zsugorodni fog

Szavai szerint a Donyec-medence lakossága a tudatos gazdasági blokád miatt nem tud fizetni az áramért. Grizlov kijelentette, hogy a Luhanszki megyében jelenleg nincs áramfogyasztási korlátozás. A szakadár terület energiaügyi minisztériuma közölte, hogy az ellátást saját forrásokból biztosítják.

Ukrajna keddre virradóra állította le az ország keleti részén található Luhanszk megye szakadár ellenőrzés alatt álló részének áramellátását. Március közepén Kijev megtiltotta az áruszállítást vasúton és közúton egyaránt a kelet-ukrajnai frontvonalon keresztül, vagyis az önkényesen kikiáltott szakadár „népköztársaságok” és Ukrajna egyéb részei között.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »