Trump új rendeletei a bűnözőket veszik célba

Jeff Sessions, a szerdán megszavazott új igazságügyi miniszter a Fehér Ház Ovális Irodájában letette hivatali esküjét, Donald Trump ezt megelőzően írt alá három elnöki rendeletet, melyek a bűnözés visszaszorítását célozzák.

Az egyik elnöki rendelet a drogkartellek felszámolására irányul, a másik különleges munkacsoport felállítását javasolja az Egyesült Államokban elharapódzó erőszakos bűnözés visszaszorítására, a harmadik pedig a rendőrök elleni erőszak megfékezését célozza – mindehhez Trump a belbiztonsági és az igazságügyi minisztérium közreműködésére számít.

Az eskütételi ceremónián mondott rövid beszédében az elnök a bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelem új korszakát ígérte, s hangsúlyozta, hogy „megtöri az országban eluralkodott bűnözők kartelljeit, amelyek tönkreteszik fiataljainkat”. Trump szerint új korszak kezdődik az igazságszolgáltatásban, mégpedig azonnal.

Az új igazságügyi miniszter Jeff Sessions a bevándorlásra utalva kifejtette, hogy „véget kell vetnünk a törvénytelenségnek, amely veszélyezteti a közbiztonságot”. Egyúttal leszögezte azt is, hogy a bevándorlás jogszerű rendszerére van szükség, olyan rendszerre, amely az Egyesült Államok népének érdekeit szolgálja.

  • Kapcsolódó cikkeink:

A Fehér Ház az eskütétel után jelentette be, hogy Trump elnök a jövő héten a Fehér Házban fogadja Justin Trudeau, kanadai miniszterelnököt.

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »