Elfogyott a növekedés a General Motorsnál, esik a részvény

Felülmúlták az elemzői várakozásokat az amerikai General Motors tavalyi eredményei a kedden közzétett gyorsjelentés szerint.

Az amerikai járműgyártó azt közölte, hogy a vállalat éves bevétele 166,4 milliárd dollár volt, 9 százalékkal meghaladva az előző évit.  Az elemzői várakozások a 163,5 milliárdos árbevételt vetítettek előre.

Az éves adózott eredmény 9,4 milliárd dollár, részvényarányosan 6 dollár volt. A szakértők által inkább figyelemmel követett egyszeri tételek nélküli részvényarányos profit 6,12 dollár volt 2016-ban, amely szintén meghaladta az elemzői várakozásokban szereplő 6,02 dollárt.

A december végével záródott tavalyi utolsó negyedévben a részvényenkénti profit 1,19 dollárra esett vissza az egy évvel korábbi 3,92 dollárról, amit részben azzal indokoltak, hogy a devizaárfolyamok kedvezőtlen alakulása 500 millió dollárral rontotta a cég eredményét.

A profit jelentős negyedéves visszaesése és az Észak-Amerikában felhalmozódó eladatlan készletek miatt a befektetők az emelkedő árbevétel ellenére 5%-os mínuszba küldték a papírt. A még eladatlan, készleten lévő autók száma 845 ezer darabra nőtt, a két vényi rekord profit után pedig az elemzők már nem várnak további jelentős profitnövekedést az idei évre.

A GM maga is bejelentette, hogy az idei részvényarányos eredményét 6,00-6,50 dollár közé várja, azaz a 2017-es eredmény közelében maradhatnak az eredményszámok.

Forrás: MTI/Reuters

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »