Oroszország már most csökkentette olajtermelését

Oroszország mérsékelte olajtermelését január elején, az OPEC és a szervezeten kívüli olajexportáló országok között novemberben létrejött termeléscsökkentési megállapodás részeként.

Az orosz olajtermelés átlagosan napi 11,1 millió hordó volt a január 1. – január 8. közötti időszakban. Ez napi 100 ezer hordóval kisebb az egy hónappal korábbinál. Októberben az orosz olajtermelés napi 11,247 millió hordó volt.

Oroszország azt vállalta, hogy az első fél évben összesen napi 300 ezer hordóval fogja vissza olajtermelését, az első két hónapban napi 200 ezer hordóval, április végére, május elejére pedig további 100 ezer hordóval.

Az OPEC tagállamai azt vállalták, hogy január 1-jétől napi 32,5 millió hordóra csökkentik a kitermelt kőolaj mennyiségét az októberben felszínre hozott több mint 33,6 millió hordóról. A nem OPEC-tagok további 600 ezer hordós csökkentésre bólintottak rá.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

Fotó: Reuters

Trump floridai kiruccanásai csődbe viszik Palm Beach-et

Több floridai demokrata párti képviselő azt kérte az amerikai elnöktől, hogy térítse meg Palm Beach megyének azokat a költségeit és bevételkiesését, amelyeket gyakori látogatásaival okoz. Becslésük szerint az 5,8 millió dollárt is elérheti annak az éves költsége, hogy Trump rendszeresen a megyében lévő nyaralójába utazik.

Read More »