Fico a berlini merényletről: “Kezd túlcsordulni a pohár”

A berlini karácsonyi vásáron összegyűlt embereket ért támadás Európa kulturális identitása ellen irányult – jelentette ki Robert Fico, az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Szlovákia miniszterelnöke kedden Pozsonyban, a szlovák Nemzetbiztonsági Elemző Központ (NBAC) ülése után.

A szlovák kormányfő az NBAC ülése utáni – Robert Kalinák belügyminiszterrel közösen tartott – sajtótájékoztatón rámutatott: tény, hogy a Berlinben történt támadás összefüggésben van az illegális migrációval, mivel az a személy, akit a támadás gyanúsítottjaként hallgatnak ki, az idén érkezett Németországba, ahol menekültstátuszt kapott. Ezzel összefüggésben a szlovák kormányfő annak a meggyőződésének is hangot adott, hogy a történtek változtatnak majd az Európai Unió országainak a migránsválsággal szembeni eddigi álláspontján.

“Kezd túlcsordulni a pohár. A nyilvánosság alapvetően erőteljesebb intézkedések megtételét fogja elvárni” – mondta Robert Fico, aki a berlini támadással kapcsolatban megismételte azt a korábban már többször hangoztatott véleményét is, hogy amíg ő lesz Szlovákia kormányfője, nem engedi, hogy az országban egységes muszlim közösség jöjjön létre.

Robert Kalinák a sajtótájékoztatón bejelentette: amint értesült a berlini támadásról, a szlovák belügyi tárca azonnal fokozott biztonsági intézkedéseket léptetett életbe. Ezek központi eleme, hogy a közterületeken megkétszerezték a rendőrök számát, illetve megerősítették a rendőri jelenlétet az osztrák és a cseh határon. Ezek az intézkedések legalább karácsonyig érvényben maradnak – tette hozzá.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI

Felkapott hírek

Friss hírek

szerbia

Nemsokára átalakulhat a szerb kormány

Kormányátalakítás várható Szerbiában a közeljövőben - jelentette be Ana Brnabic miniszterelnök kedden, aki terveiről az államfővel is egyeztet hamarosan. A miniszterelnök ugyanakkor közölte, hogy szükség esetén akár ő is lemond, mert jelenleg a kormány nem tud csapatként működni, így pedig nem tud eredményeket felmutatni.

Read More »