Fontolgatják a Samsung feldarabolását

A dél-koreai Samsung Electronics fontolgatja a két részre történő felosztását – számolt be a Seoul Economic Daily hétfőn egy névtelen forrásra hivatkozva.

Az egyik amerikai hedge fund, a híresen nagy aktivista befektető, az Elliott Management még október elején kifejtette véleményét az ügyben, miszerint a cégnek meg kellene gondolnia, hogy szétváljon egy holding cégre és egy, a működésért felelő vállalatra annak érdekében, hogy növelni tudják a részvényesi értéket. A Samsung igazgatótanácsa kedden ülésezik, hogy megvitassák és reagáljanak az Elliott javaslataira, írta az újság.

Sem a vállalatot alapító Lee család, sem a Samsung csoport nem kommentálta eddig a szerkezetátalakítási terveket, ám az tény, hogy az átszervezéssel kapcsolatos erőfeszítések lényegesen felgyorsultak, mióta Jay Y. Lee vette át a gyeplőt, miután apja, a Samsung pátriárka Lee Kun-hee munkaképtelenné vált egy szívrohamot követően még 2014-ben.

„Még ha a Samsung Electronics nem is nyilatkozik olyan részletekről, mint például az esetleges felosztás időpontja, a cég legalább azt elmondja, hogy ésszerű módon fogják megvalósítani a tulajdonosi szerkezet változásait” – áll a hétfői jelentésben.

  • Korábban írtuk:

Forrás: Reuters

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »